Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Om Limön

Visa karta

Limön är en idyllisk sommarö i Gävles skärgård som redan på 1800-talet besöktes som utflyktsmål. Här kan du bada, fiska, grilla vid rastplatser, vandra på naturstigen, se gamla och nya fyren och besöka caféet under sommartid. Föreningen Unga örnar tillhandahåller uthyrning av kanoter på Limön.
Du kan också övernatta i någon av stugorna som finns för uthyrning.

 

Det gamla fiskeläget på Limön lever upp då sommargästerna kommer till ön. Hit går det båtturer under sommaren. I hamnen finns gamla sjöbodar och bryggor. Det finns tre badplatser på ön, Kalkudden, Scoutviken och Tärnviken.

Namnet Limön kommer av det fornnordiska och engelska ordet lime som betyder kalk. På grund av den kalkrika jorden och ett bra klimat är flera växter på ön unika och det finns ett rikt fågelliv.

Sommartid kan du åka turbåt från Södra skeppsbron till Limön. Turbåten stannar vid Residens Engeltofta som erbjuder konferens, boende, restaurang och havsbad. Vissa båtturer går också till Furuvik och där finns en djurpark, ett tivoli, ett äventyrsbad, konserter, ett flertal restauranger och flera möjligheter för övernattning, till exempel Furuviks havscamping.

Kommer du med egen båt? Insegling i enslinjer och längs prickad led. Kajen innanför udden är till för turbåten. Gästplatser finns vid de två flytbryggorna. Djupet vid den inre bryggan är begränsat. Hamnen är skyddad för alla vindar. Dricksvatten finns vid caféet.

Naturen präglas av den kalkrika jorden. Det finns många olika växter på ön och vissa arter har sin nordligaste växtplats här. Det finns en naturstig med informationsskyltar om djur och natur på ön.

OBS! Var rädd om naturen. Gå varsamt längs stigarna och lämna träd, buskar och mossor orörda. Håll hunden kopplad och gå inte nära fågelbon med hänsyn till fåglarna. Det är endast tillåtet att elda på avsedda grillplatser.

Visa mer

Om denna aktivitet

Faciliteter
Husdjur tillåtna Kostnadsfritt Handikappanpassat WC Barnvänligt
Hotell

Nya Engeltofta Sea Lodge hotell

Avstånd: 6,8 km
För dig som vill bo bekvämt, få tid till att odla dina intressen, ta det lugnt och njuta av livet. På Engeltofta är det nära till allt. Nära till hav, skog och arenorna. Närhet till restaurang och café öppet sommartid.
Hotell

Scandic CH

Avstånd: 11 km
Välkommen till Scandic CH i centrala Gävle, endast två minuters promenad från järnvägsstationen.
Hotell

Elite Grand Hotel Gävle

Avstånd: 11,1 km
Elite Grand Hotell är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum, varav 2 sviter, vacker restaurang med bar och utsikt över Gavleån.
Build: 2020-11-23 18:15:40, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7122.cbischannel-17837.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails